Webáruház

Poli-Farbe Inntaler penészlemosó 0,5 l


Cikkszám: 1685

1.890 Ft


Termék információk

Penészölő adalékot tartalmazó vizes oldat. Penészes falfelületek lemosására, fertőtlenítésére, valamint új falfelületek penészgátló falfestés előtti előkezelésére alkalmazható. Hatása azonnali, hosszútávú penészgátlást csak penészgátló falfestékkel együtt biztosít. 

  • Felhordás: karos szórófejjel, ecsettel
  • Javasolt rétegszám: új falfelületekre 1 réteg, penészes falfelületekre 2-3 réteg
  • Kiadósság: 5-7 m2/l egy rétegben
  • Hígítás: a készítményt hígítatlanul kell alkalmazni!
  • Antimikrobiális spektrum: fungicid
  • Terméktípus: PT2
  • Formuláció: folyékony koncentrátum
  • Felhasználói kör: lakossági

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Penészes falfelületek lemosására, fertőtlenítésére, valamint új falfelületek penészgátló falfestés előtti előkezelésére alkalmazható. Hatása azonnali, hosszútávú penészgátlást csak penészgátló falfestékkel együtt biztosít.

FELHASZNÁLÁS

A készítményt hígítatlanul kell alkalmazni! Új felületek esetében a szilárd, pormentes falfelületre visszük fel a készítményt csak erre a célra használt ecset, vagy szórófejes adagoló segítségével. A készítményt hagyjuk a felületre rászáradni. Minimális behatási idő: 2 óra. A behatási idő letelte után a felület falfestékkel festhető. Régi, penészes felületeknél a lemosást követően a laza, málló, penészes vakolatot le kell kaparni, leverni, majd újbóli fertőtlenítőszeres kezelésnek kell következnie. Minimális behatási idő: 2 óra. A behatási idő letelte után kell a felületet kijavítani, és lehet a falat festeni. 

Elsősegélynyújtás: belégzés esetén: a sérültet vigyük friss levegőre, lazítsuk meg ruházatát, helyezzük nyugalmi helyzetbe. Panasz esetén hívjunk orvost. Ha bőrre kerül: az anyaggal átitatott ruházatot le kell venni. Bő vízzel, szappannal le kell mosni. Panasz esetén forduljunk orvoshoz. Ha szembe kerül: öblítsük ki a szemet, a szemhéjak széthúzásával és a szemgolyó egyidejű mozgatásával (legalább 15 percig). Forduljunk szakorvoshoz. Lenyelés esetén: öblítsük ki a sérült száját tiszta vízzel. Hánytatni tilos! Azonnal hívjunk orvost.
Hulladékkezelés: a termék, maradékai és csomagolása veszélyes hulladéknak minősül, kezelésére a vonatkozó rendeletben foglaltak az irányadók.
Környezetvédelem/ökotoxikológia: a terméket és maradékait, valamint hulladékait élővízbe, talajba és közcsatornába juttatni nem szabad.
Szennyezésmentesítés: a szabadba jutott terméket folyadékfelszívó anyaggal (pl.: föld, homok, univerzális folyadékmegkötő anyag stb.) kell felitatni Az összegyűjtött hulladékot a szakszerű eltávolításig/ártalmatlanításig megfelelő, címkével ellátott, zárható veszélyes hulladékgyűjtő tartályba helyezve kell tárolni. 

ÖSSZETÉTEL
Biocid hatóanyag: alkil,(C12-16)-dimetil-benzil-ammónium-klorid 1,5%; egyéb összetevők: víz. 

BIZTONSÁGI ADATOK
H315 Bőrirritáló hatású.
H319 Súlyos szemirritációt okoz.
H412 Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. 
P101 Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
P262 Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet.
P305 + P351 + P338 SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
P337 + P313 Ha a szemirritáció nem múlik el: orvosi ellátást kell kérni.
P501 A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a 225/2015. (VIII. 7.) Korm. rendeletnek, valamint a 72/2013. (VIII. 27.) VM rendeletnek megfelelően.
A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.
Egyéb figyelmeztetések: más tisztító- és fertőtlenítőszerrel keverni tilos!

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY
Nem tűzveszélyes!

TÁROLÁS
Eredeti, ép, bontatlan csomagolásban, száraz, hűvös, fagymentes, jól szellőztethető helyen, élelmiszerektől, italtól és takarmánytól elkülönítve, gyerekek elől elzárva kell tartani. Megfelelő tárolás mellett 1 évig tárolható. 

MINŐSÉGÉT MEGŐRZI
Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 1 év. 

SZAKVÉLEMÉNY 
Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedély száma: JKF/14707-4/2016.