Webáruház

Factor Pergola kültéri fafesték wenge 0,75l


Cikkszám: 3339

5.790 Ft


Termék információk


Alkalmazás: A FACTOR Pergola Fafesték kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgálja. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad a régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. Alkalmas minden hazánkban előforduló puha és keményfa festésére. A juhar színt színfordítóként használva és FACTOR Aqua Akril Vastaglazúrral átfestve a sötét színű felületeket tetszőleges világosabb színekre festhetők. A FACTOR Pergola Fafesték speciális monomer összetételű kopolimer emulziójának köszönhetően akár 5 éven keresztül tartós bevonatot biztosít.

• A felületen rugalmas, gumis tapintású filmet képez, követi a faszerkezetek mozgását, nem reped meg.

• A színezésére használt pigmentek a természetben előforduló szervetlen ásványi oxidok, melyek nem fakulnak ki és védenek a nap káros sugarai ellen.

• Az MSZ EN 13300:2001 szabvány szerinti legmagasabb I. osztályba sorolt nedves dörzsállósággal rendelkezik.

• Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fában lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, így a festék nem pereg le.

A FACTOR Pergola Fafestéket felhasználhatjuk pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák, faházak, stégek, méhkaptárak és mindenfajta fa használati tárgy festésére. A fafelületek mellett a különböző fém szerkezeti és rögzítő elemek is átfesthetőek. Acél szerkezeti elemek esetén a COROR Rapid Korróziógátlóval alapozzuk a felületet. A beltéri bútorokat, lakkozott fényes felületeket, bútorlapokat, fóliázott felületeket a VALMOR Hídképző alapozóval kell lealapozni. A FACTOR Pergola kiváló időjárásállóságú festék, de nem teszi időjárásállóvá azokat a termékeket, amiket kimondottan beltérre terveztek.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. A festett felületeket a festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakódott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszolás nem távolítja el. A vizes bázisú festékek nem tapadnak jól a zsíros felületekhez.) A natúr fafelületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk. A csersav tartalmú faanyagok (pl. tölgy, borovifenyő) elszínezhetik a világos árnyalatokat. A sötétebb színeknél ez kevésbé észlelhető. Izoláló alapozóként, vagy önállóan használja a 7016 Pergola fafesték fehéret. A régi faanyagokat fakonzerváló alapozóval javasolt kezelni. Ennek hiányában és új fafelület esetén 1:2 arányban vízzel hígított festékkel kell alapozni. Mártással a fa mélyebb pórusaiba is bekerül a kötőanyag és a pigmentek. A fa felületén lévő repedéseket az alapozás után tömíthetjük a FACTOR Pergola Fafestékkel történő többszöri átfestéssel.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! A FACTOR Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre 2-3 rétegben ecsettel, hengerrel hordjuk fel. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani.

A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5% víz hozzáadásával. A Factor Pergola fafesték magas kötőanyag és alacsony töltőanyagot tartalmú, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a szükséges festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. Nyílászárók és egyéb használati tárgyak egymásra záródó felületeit egy rétegben a Factor Aqua Parkettalakkal kell bevonni. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!